Tuesday, March 07, 2006

En bemerkelsesverdig fyr

Egentlig skulle det ha vært laget film om denne mannen; sambygding og medlem av idrettsklubben vår, Johs. Johnsen, 82 år gammel.

I forrige uke kom han hjem fra VM i hopp i Slovenia, der han deltok som veteran og tok to gull, et i hopp og et i kombinert.

Sakset fra avisa Tromsø forrige helg:
" Johs ble behandlet som nasjonalhelt her nede, forteller en strålende fornøyd Dag Tessem på tlf. fra Kranj i Slovenia. Johnsen er den desidert eldste deltaker som er med, og han har på mage måter utviklet idolstatus i den norske troppen. Han er forbildet vårt. Han viser oss at det går an å hoppe ihvertfall tredve år til".

Da han gikk på seierspallen og nasjonalsangen ble spilt, reiste publikum seg.

" Det va stort! Det va så mykje blitz at det va som et lyshav".

Tilbake i Ersfjorden i sist lørdag: Johs i full sving med å preparere løyper til skirenn og hopprenn for ungene i bygda. Det dufter vafler fra klubbhuset, og snart står 70 deltakere på startstreken. Under hopprennet klarer en treåring å komme seg over hoppet uten fall. Johs skryter han opp i skyene.

For å holde seg sjøl i form, skal han etterpå ta seg en tur på Buren, et fjell på 890 m på høyre sida av fjorden. Om sommeren dreier det seg om rulleskøyter og sykling. I fjor starta han rulleskøyteklubb i bydelen Kvaløysletta.

Om tre år har klubben vår 50-års jubileum. Johs gleder seg. Han har planer om å samle hele kvinnehåndballaget fra 60-tallet, og finne frem de gamle draktene. Da skal han fortelle mer om den gangen fotballguttene og handballjentene dro til Bardufoss på flystevne. Hele idrettslaget leide buss og lå i telt, og lørdagskvelden var det stor fest og dans i hangaren. " Det va jo ikkje så mange adspredelsa på deinn tida, så det hær, veit du, det va jo midt i blinken", flirer han.


2 comments:

Np said...

hopp sann
guten sin det
fekk meg en ekstraflir
ifra venstersida fjorn i
godt ver

*tapas-ert*
jostein

irelars said...

Jepp! :)

Jeg er stolt av klubbmedlemmet.

En opplevelse å møte denne karen i skiløypa. Om det er ti kuldegrader og vinden piper i høreapparatet, så er tempoet like høyt.