Thursday, July 20, 2006

Visste du
-at det skjedde en utvikling av munnhulen hos menneskene etter at de tok til å bruke ild.
Varmebehandlingen av føden bidro faktisk til endringer av munnhulen, som gjorde talen mulig.

- at gjennom steinalderen ble de døde gjerne gravlagt i ildstedsmøddinger og i lave røyser av skjørbrent stein. Dette var med på å understreke båndene mellom mennesker og kosmos, ildsted og livsverden.

------------
Med andre ord mye å lære når man (atter) en regnværsdag må aktivisere unger for å slippe å gå med hørselsvern innendørs. I dag ble det Tromsø Museum, et ok sted å slå ihjel noen timer både for unger og voksne. Ungene klatrer på plastdinosaurer og leker i jernalderhus, mens moren får tusle omkring og gløtte på utstillinger i fred.

Og vel hjemme er det bare å fyre i peisen og holde ut denne vinter-sommeren som best man kan.. Posted by Picasa

2 comments:

torunn said...

Nei , det visste jeg ikke, men det var interessant !

Det er tydelig at finværet her tillands er ganske så urettferdig fordelt for tida. Her er det nesten tropisk akkurat nå. Skjønner godt at det tar på med så mye dårlig vær, og at det gjelder å være kreativ for å få utbytte av ferien. Et museumsbesøk er nok ikke å forakte da, verken for liten eller stor. Og så skjønner jeg godt at du er glad for Kretaturen. Bildene du har lagt ut er forresten aldeles vidunderlige vakre. Jeg har ikke vært der, men kanskje kanskje en gang……:)

Torunn

irelars said...

En smule urettferdig , ja..
Prøver en ny strategi, istedet for den evige optimismen. Forsøker med å si at " dette været kommer aldri til å ta slutt, det kommer til å vare ut august og kanskje enda lengre..."
Om ikke annet så kan man triumferende si at man hadde rett, om det skulle slå til!

Takk for fin kommentar til bildene, Torunn! :-)