Saturday, November 26, 2005

" Det e æ som bestemme over vaffelrøra!"

Forkynner ei myndig dame på snart seks år, som står på kjøkkenet med hendene godt planta i sida. Hun har knekket alle eggene og vispet ingrediensene sammen, spist seg god og mett på både røre og ferdigstekte vafler, -og satt resten av røra i kjøleskapet så den skulle stå klar til formiddagen etter.
Men nå har storebrødrene funnet den, og er i ferd med å steke seg en diger stabel, så det oser over hele kjøkkenet.

De har utvilsomt et problem. Fleip og argumenter preller av på eieren av vaffelrøra, og det hele ser ut til å bygge seg opp mot en kraftig utblåsning.
Men nest eldste berger måltidet. Han har en historie på lager. Om en annen vaffelrøre. Den gangen han var nesten seks år, og de var fire gutter som hadde tatt opp vaffelbestilling i bygda. For å samle inn penger til å kjøpe Pokemon-kort.
Det var ikke den helt store pågangen, men Hedly, han bortenfor brua, hadde i alle fall bestilt fem plater med vafler, og de hadde vært hjemme hos nabogutten og laget røre og stekt. Nå skulle de bringe bestillinga ut, og vaflene ble puttet i en plastpose og hektet på sykkelstyret til historiefortelleren. Det bar avsted, og først nesten fremme skjedde det fatale. Plastposen med vaffelbeholdninga satte seg fast i eikertene og måtte lirkes ut. Da han Hedly åpnet ytterdøra, stod det fire molefonkne ansikter og en pose med vaffelrasp utenfor.
Det gikk rimelig bra. Han tok det hele for halv pris. Og det holdt til to pakker Pokemon-kort på deling.

Og i alle fall fascinerte historia slik at hun som bestemte over vaffelrøra var mildnet for denne gangen. Det ble vafler på alle. Med brunost og smør. Men en ting var denne kvelden gjort klart: Ei vaffelrøre er ikke nødvendigvis allemannseie!

5 comments:

torunn said...

Jeg ser henne så tydelig for meg, irene :)) Herlig ! Allerede etter to-tre linjer. Her er det ingen tvil, og vaffelrøre er ingen spøk, i alle fall ikke når man står midt opp i den. Fornøyelige historier begge to, og godt nedtegna. Det er viktig å ta vare på slikt :)


mvh Torunn

Anonymous said...

kampen
for tilværet
posisjon produksjon
vaffelrøra om å gjøre
bestemt

* vaffel-tapas-premiert *

irelars said...

Takk, begge to!

Forsøker å nedtegne et og annet som er verd å ta vare på, ja :)

Og det stemmer: Her er det snakk om å posisjonere seg..Irene

tomy said...

Enda en fordel med blogging, at det settes ord på ting som kan være fint å se tilbake på!

Ikke bare, bare å skulle argumentere med storebrødre, men det virker som om hun klarer seg godt.

Flott formidla historie ble det også.

Her i huset fikk vi forresten fjortis i dag:)

irelars said...

Gratulerer med fjortis!

Så fint bilde av han i avisa.

Har en her også. Men han har bare elleve dager igjen av fjortistilværelsen. ( Før nestemann rykker opp :))Irene