Tuesday, January 01, 2008

1.nyttårsdag


Har alltid syntes at første nyttårsdag er en merkelig dag, en slags ingensteds-dato. Mest en kort mellomlanding mellom det som har vært og det som man skal inn i.

Jeg liker i grunnen denne mellomlandinga og dette pusterommet. Da står jeg opp før alle de andre, spiser frokost alene, og kjører meg en tur mens det ennå er dagslys.

Det er knapt et menneske å se. En enslig jogger dukker etterhvert opp på gang -og sykkelstien. Litt etter kommer et foreldrepar med hver sin barnevogn gående. ( De har sannsynligvis ikke hatt noen mulighet til å snu om på døgnrytmen). Parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret er et stort, tomt areal, og på busstoppene er det ikke en eneste bevegelse. Uten all trafikken trer landskapet og bygningene omkring mye bedre frem. Blikket når lengre.

Jeg har lyst til å bli i denne pausen. Se meg godt omkring. Finne ut hva som befinner seg her på denne mellomstasjonen. Dagslyset er spesielt raust i dag og viser frem mange fargenyanser.

Jeg vil slå et slag for to ting i det nye året: Pausen og samtalen. Helst i en kombinasjon. Den virkelig gode samtalen forutsetter tid, ro, stillhet, flyt, ettertanke. Den forutsetter evne og vilje til å lytte,- og til å oppfatte det tause språket.

Det kreves gjerne litt øvelse i mellomlanding for å få det til.

5 comments:

tomy said...

Fint bilde og fine tanker.
Takk for finfin samtale på tampen av året!
Her tas det flest bilder på natta, enn så lenge, men jeg lengter voldsomt etter et lys som liker å breie seg.

Godt nytt år!

Anonymous said...

Flott bloggpost, Irene - og godt nyttår! :)

torunn said...

Irene!

Dette var så godt å lese!
Og jeg er så enig med deg!
Dette vil jeg ta med meg inn i det nye :)

Godt nytt år!

Torunn

Anonymous said...

pause
tid står stille
mens klokkeviserne
vandrer venter oss tilbake
våknet


*godmorgentapas*

irelars said...

Godt nyttår til dere også.
Hyggelig at dere gjør dere en visitt innom!

Irene