Friday, March 14, 2008

Ei grepa dame

Jeg er så heldig å ha ei storsinnet tante på 71 år. Hun er blitt viktigere og viktigere med årene. I mylderet av stemmer og informasjon er hun både et fristed og en alternativ stemme. Hun lar seg ikke putte i noen bås. Og hun fyller ut hull i historia mi nå som mine egne foreldre er borte. Hun forteller mer enn gjerne om sin egen oppvekst og om moren min sin oppvekst. Også har hun den sirligste løkkeskrifta og den hjerteligste latteren jeg vet om!

Vi diskuterer politikk så fillene fyker. Det eneste vi klarer å bli enige om, er at vi er uenige. Og om at det er for mye fokus på pjatt og for lite på verdier. Så flirer vi og tar vi oss en pust i bakken og en kopp kaffe til.

Hun ble alene for noen år siden. Mannen hennes er død, og de to sønnene er voksne og har egne familier. Men hun skaper seg sitt eget liv. Hun er med i to litteratursirkler og har stabler med bøker på stuebordet. Når det blir ettermiddag, slenger hun seg på sofaen med beina oppå armlenet og ei bok i hånda.

5 comments:

Anonymous said...

Mange klager over sure gamle tanter, så det er godt å lese om en god gladtante :) Og sannelig kjenner jeg ikke igjen boka hun har i fanget!

irelars said...

Jada! :-)

Hun hadde sans for både diktsamlinga di og " Gjestene" av Merete Lindstrøm. Og til gjengjeld fikk jeg selv noen gode tips.

Anonymous said...

anar eg gener
henta frå anane nært
godt rota dei er

*genehaikutakk*

irelars said...

:-)

tomy said...

Her ligg det nok latent, både hos den ene og den andre.