Monday, July 27, 2009

Riddu Riddu

er en festival som virkelig har fortjent knutepunktstatusen den fikk i fjor. Jeg var der for første gang i år, og ble imponert over hvordan festivalen er blitt en arena for eksperimentelle uttrykk samtidig som den ivaretar den mer tradisjonelle, sjøsamiske kulturen

Høydepunktet var en forestilling av Åarjelsaemien Teatere og Ades dansestudio som sammen eksperimenterte friskt med samiske identitetssymboler og myter om samisk kulturell idenitet.

Og i år slo besøkstallene alle tidligere rekorder til tross for at det pissregnet i tre hele dager.

Riddu-Riddu har også eget festivalbibliotek, der det arrangeres både opplesninger og skrivekurs:
http://riddubibliotekarene.blogspot.com/2009/07/vel-overstatt-riddu-festivalbibliotek.html

6 comments:

Anne Katrine said...

Fikk du hørt Buffy Sainte-Marie ?

Anonymous said...

Hei - fin blogg - hm....

Anonymous said...

Regn og søle er visst obligatorisk på festivaler!

Irene Larsen said...

Anne Katrine: Det ble litt til og fra. Det var deilig å stikke seg vekk inni en lånt campingvogn når det regnet som verst, men jeg fikk meg det meste av konserten hennes. Stor stemning!

Knirk: I Like måde. Har vært innom på bloggen din og lest innimellom.

Anita: Riktig!
Men nå har derimot godværet slått til for fullt. 25 grader i går. Var nesten på nippet til å klage på varmen, men knep leppene sammen..:)

Nordlysdottir said...

Så fint at du har vært på Riddu. Du vet kanskje at jeg har vært presseansvarlig for Riddu noen år. Siste gangen i år da, siden det blir vasnkelig å følge dette opp sørfra. Riddu er en alle tiders festival med en utrolig interessant og trivelig stab. Det blir spennende med litteraturfestivalen i høstferien. Helt tilfeldigvis skal jeg dit akkurat da:-)

Irene Larsen said...

Hei!

Nei, jeg var ikke klar over at du har vært presseansvarøig, men var inne og leste på din blogg, og så at det lå så fine bilder fra Riddu-Riddu der. Jeg kommer til å legge den festivalen inn i sommerprogrammet hvert år heretter.

Så bra at du kommer på Ordkalotten! Du er hjertelig velkommen. Og programmet ligger nå ute på nettsida.

Irene