Wednesday, December 02, 2009

Jernbanepoetene leser på Tromsø Bibliotek


Førstkommende fredag kl. 11.30 er det litterær matpakke på Tromsø bibliotek og da er det "Jernbanepoetene" som skal i ilden med dikt, noveller og utdrag fra romaner.
Siden denne gjengen startet med faste møter på Tromsø Jernbanestasjon i 2003, har det blitt ganske mange bokutgivelser.
------
Vi er ikke sponset av NSB. Med Tromsø Jernbanestasjon som arena, holdt vi til i finskekupéen i flere år. Nå er vår kupé dessverre blitt til et dansegulv, men Jernbanepoetene består. Nye arenaer, nye tekster.
-----
På bildet: Irene, Olava, Lene, Kjersti, Tove

***************************************

Olava Bidtnes: Kommer fra Stjørdal. Bodd mange år i Tromsø. Utgitt diktsamlinga napp Orkana forlag 2004.Representert i en rekke antologier.

Kjersti Kollbotn: Kommer fra Breim i Nordfjord, og bor nå i Tromsø. Debuterte med romanen Eg er mamma. Eg skal vere god. Cappelen Damm 2009.

Irene Larsen: Bosatt på Kvaløya utenfor Tromsø.Har gitt ut diktsamlingene Anemonepust på Nordnorsk Forlag 2005 og Framtida er ein stad til høgre for tavlekanten Aschehoug 2008. Fikk Blixprisen for Anemonepust i 2006.

Tove Myhre: Bor i Tromsø. Har gitt ut diktsamlinga Strupesong, 2004 og romanen Tivolireise, 2008, begge på Det Norske Samlaget.Fikk Blixprisen for Strupesong i 2005.

Lene E. Westerås: Bor i Tromsø. Debuterte i Cappelens Signaler i 2005. Utgitt skuespill for barn i antologien Sceneskrift på Margbok forlag. Debuterer med egen barnebok Vilja på handletur våren 2010 på samme forlag.

5 comments:

tusen said...

Ingen kan si at ikke dette er damer i vinden!
(Æ for min del håpe de dokke opp minst ein frisør på fredag!)
Olava

Anonymous said...

Det var ein laurdag morgon. Kulingen stod stivt inn frå havet då fem kjenslevare kvinnfolk bukta seg fram til møteplassen og til si store forskrekking såg at det låg tjue fotografar på kne i fjæresteinane. Vi treng berre ein, sa dei og himla med augene. Så stilte dei seg opp med parykkane sine, rulla ut sine finaste smil og smuldra små dikt i lommene.
Tåhåve

Irene Larsen said...

Hi, hi.
Stilig tekst, Tåhåve.
Og det var bra den ikke endte med at kulingen tok parykkan.

Olava: Ser helst at det dukke opp to frisøra. Treng hårdt tel en, eg og. ( Fant vi førresten ut ka det motsatte av bakoversveis va???)

tusen said...

Hitoverhår
Bortoversveis
Kulingdun
Stormlokk

(kryss ut det som passer)

Anonymous said...

Ser ut som det blåste godt! Lykke til med læsing :)

Anita