Saturday, August 19, 2006

Variasjon over et tema: Den gode samtalen

" Å finne tonen" er et uttrykk jeg synes er treffende og godt. Noe uforklarlig skjer når man blir samstemt og kommer " på bølgelengde" eller samme " frekvens". Kanskje i hver sin oktav, men klinger gjør det i alle fall.

-Som når du møter nære barndomsvenner du ikke har sett på flere år, og opplever at etter to minutter er alt " på plass" igjen, eller du treffer på mennesker du straks begynner å prate om alt og ingenting med, selv om du aldri har møtt dem tidligere.

Rart det der. Og vanskelig å sette ord på hva som egentlig skjer. ( Mens med andre igjen kan en samtale gå så usannsyyyynlig tregt at man bare blir sittende å vri seg og forsøke å finne en unnskyldning for å forsvinne fortest mulig.. )

En god opplevelse er det i alle fall når man " finner tonen".

3 comments:

HeNo said...

"Å ha god kjemi med" er også et passende uttrykk. Jeg trekker ikke umiddelbart paralleller til den gode samtalen, for den gode tonen eller kjemien kan også være på et lett og humoristisk nivå man ikke umiddelbart forbinder med Den Gode Samtalen.

t.t. said...

Så mye klokt og viktig og godt å lese om den gode samtalen!

Og jeg trur at når kontakta er der, når en kjenner det i magen, så ligger det til rette for bevegelse....framover…

Irene Larsen said...

Ja, her var det mye klokt.
Synes du setter veldig godt ord både på hva som skjer og hva som kjennetegner de som kommuniserer, Jostein!

Helga: Ja, du har selvsagt rett i den forskjellen, Så kan man si at å finne tonen er en forutsetning for den gode samtalen.

Torunn: Ja, det tror jeg også!