Tuesday, November 18, 2008

Hallo, herr Hausberg!

Tromsø kommune, med ordføreren i spissen, har nettopp vært gjennom et stort nederlag. Det ble ikke noe av OL. Når en eller annen idrettsleder i etterkant kritiserer byen Tromsø for å mangle en " vinnerkultur", legger duoen Arild Hausberg og Roger Ingebrigtsen seg straks flat:
" Ja, vi jobber med dette", er omkvedet.

Nå står Tromsø Internasjonale Filmfestival ( TIFF) i fare. De mangler penger til driften av Verdensteatret, og må bruke av festivaloverskuddet for å få det til å gå rundt. De har søkt om økonomisk støtte fra Tromsø kommune til denne driften, men ikke fått svar. Festivalen gir masse PR for byen, og trekker enorme mengder besøkende hvert år. Dette gir ringvirkninger for hele næringslivet i Tromsø, og i neste omgang økte skatteinntekter til kommunen.

Men en festival for smalfilmer er tydeligvis ikke viktig nok å satse på uansett hvilken markedsføringsverdi den har, eller hvor mye den bidrar til å gjøre Tromsø til en attraktiv kulturby. Det er idrett det skal handle om. Ferdig med den saken!

" TIFF må få orden på økonomien nå og knytte seg til noen som kan styre stiftelsen med god økonomisk hånd"

uttalte ordfører Hausberg i Nordlys i går

etteråhabrukthvormye
på OL-planlegging?

2 comments:

Pål Julius Skogholt said...

Godt poeng Irene. Hadde det vore slik at TIFF dreiv dårleg, men det er det jo ikkje. Dei har husholdt godt med pengane. Dei har til og med tatt ansvaret for Verdensteatret - og det er dyrt. No må kommunen komme på banen.

Irene Larsen said...

Håper det.
TIFF ( og de andre kulturfestivalene) Tromsø har, kan byen virkelig være stolt av.

Derfor virket denne uttalelsen fra ordføreren fryktelig smålig. Og særlig når økonomistyringa har vært god.