Tuesday, December 30, 2008

God nyttårsfeiring, Jagland og Gahr Støre

Mandag krevde nestleder i SV, Audun Lysbakken, at Norge trekker hjem sin ambassadør i Israel i protest mot de israelske bombeangrepene mot Gaza.
Gahr Støre mener at slike symbolhandlinger ikke vil hjelpe og Jagland kommer med ei standardformulering om at ensidig markering fra norsk side ikke fører frem.

I mellomtida bombes flere sivile med direkte støtte fra USA og indirekte støtte fra landene som velger å avvente med å reagere. Et foreldrepar mistet nettopp fem av sine åtte barn i bombeangrepene. Familien hadde ingenting med konfliktene å gjøre.

God nyttårsfeiring, Jagland og Gahr Støre. Håper at smellene fra champagnekorkene ikke vil distrahere dere.

5 comments:

a9ta said...

Amen.

Zooey said...

Amen 2.

Og takk for en topp spennende & inspirerende blogg å få lese i 2008, Irene - gleder meg til å kikke innom i 2009!

Avil said...

Så der partane har levd under mottoet "vold framfor dialog" i førti år, syns du at Norge skal markere si meining ved å ... slutte med dialog?

Skjerpings, damen, dette kan du betre.

Irene Larsen said...

Har ingen tro på en " dialog" der man nærmest legger seg flat for den ene parten, og gjør standpunktene så ulne som mulig.

Irene Larsen said...

En tilleggskommentar, for jeg ser at du har en diskusjon gående på egen blogg, Avil:

Alle som er noenlunde oppegående, vet at begge parter lider under denne konflikten, og at man skal forholde seg kritisk til hvordan dette framstilles i media.( Noe som innebærer at man selvsagt også er klar over at Israel har nektet all verdenspresse adgang.)

Men så lenge man vet at Israel er klart militært overlegen i konflikten( det er udiskutabelt ), og at det heller ikke var vanskelig å forutse at de ville si nei til internasjonale krav om våpenhvile, kan man begynne å lure på hva som må til for å stanse det som skjer der.

Jeg synes det er prisverdig at politikere fra flere partier nå har sagt klart fra hva de mener, og at også statsministeren har vært tydelig i sine siste utsagn.

Men Israel kjører sitt eget løp uansett hva andre land måtte mene, og da mener jeg reaksjonene også må bli tøffere. Jeg mener det er på sin plass at Norge bryter sine diplomatiske forbindelser til Israel. Det vil tross alt være et signal om at dette har gått alt for langt allerede.