Thursday, December 04, 2008

Kjælne kjevler og tomme hender


I disse kjevletider anbefaler jeg boka " Kjælne kjevler og tomme hender" ( Penna Forlag ) på det varmeste. Den har tekster av forfatteren Hans Sande og bilder av Ole Fretheim. Ei sanselig, underfundig og original bok som jeg har latt meg sjarmere i senk av. I tillegg er den liten og nett, og egner seg svært godt til gavebok. Også får du litt kjevleteori med på kjøpet. Bare les her:
---------------------------------------------
Mange animistar trur at dei første kjevla utvikla seg gradvis og autonomt frå ein trestamme eller ein vanleg rundtstokk, og at nye småkjevler kan oppstå i løynd frå vaksne og kjønnsmodne moderkjevler. Sentralt i denne teorien er spørsmålet om formeiringa skjer ved knoppskyting, ved kjevledeling, eller ved eit slags svangerskap.
--------------------------------------------
*******************************************
En annen ting: Skulle du ha lyst til å finne ut hva som er politikernes favorittdikt, bør du stikke innom denne bloggen: http://www.forfatterbloggen.no/roller/hauge/

4 comments:

Irene Larsen said...

Et lite utdrag til fra boka:

" I riddartida skulle kvinner av høg byrd berre sitje på stas og passe på møydomen sin til den noble riddaren kom heim frå krossferd. Men for å kunne verje seg i ventetida, fekk ein del kvinner laga seg lange og elegante kjevler, kalla spisskjevler,som tok form etter dei kårdane mennene brukte i kamp. I det eine handtaket var det spalte for ilegg av stoppenål. Kvinnane sikta etter auga eller underlivet, og mang ein røvar rava rundt i mørket etter slike tokt, einøygd og med halen mellom beina."

a9ta said...

Ja, nå er det baketid og ei kjevlebok kan være på sin plass!

Irene Larsen said...

Visst er det baketid!

Og med slike kjevler som de det er bilde av i boka, kommer bakinga til å gå som en lek. Sju sorter i en fei ;-)

Anonymous said...

Godt tips.
At jeg kjenner hans sande gjør med ikke mindre nysgjerrig på boka.